Ο Καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ επιδιώκει την διεύρυνση των εμπορικών συναλλαγών της χώρας του με τις αγορές της Απω Ανατολής, καθώς οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση υφίστανται κραδασμούς στην οικονομία τους.

Ο Χάρπερ ανακοίνωσε ενώπιον του Κινέζου πρέσβη στην Οττάβα πως θα επισκεφθεί την Κίνα τον Φεβρουάριο, καθώς η κυβέρνηση εξακολουθεί να προωθεί το εμπόριο με τις ασιατικές χώρες ως εναλλακτική λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης του παγκόσμιου εμπορίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα είναι η δεύτερη επίσκεψή του Χάρπερ στη χώρα.Η πρώτη του ήταν τον Δεκέμβριο του 2009, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ινδία.

Ο Κινέζος πρόεδρος Χου Ζιντάο επισκέφθηκε τον Καναδά τον Ιούνιο του 2010. Ο Καναδός πρωθυπουργός έχει μιλήσει ανοιχτά για την αναζήτηση διόδου προς τις αγορές της Ευρασίας, ιδίως σε ότι αφορά την καναδική ενέργεια.

Η απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να καθυστερήσει την έγκριση για σημαντική επέκταση πετρελαιαγωγού μέσω της χώρας του, οδήγησε τον καναδό ηγέτη να βρει άλλους πελάτες για το καναδικό πετρέλαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης