Άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων ζητεί ο Δασκαλόπουλος

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012, 20:48
Άνοιγμα αγορών και  επαγγελμάτων ζητεί ο Δασκαλόπουλος
Να προωθήσει δύο σημαντικές αλλαγές καλεί τον Κωστή Χατζηδάκη, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Αναλυτικότερα στην εναρκτήρια ομιλία του στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, ο κ. Δ. Δασκαλόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Όσες υποσχέσεις κι αν δοθούν, όσες εξαγγελίες προθέσεων κι αν γίνουν, δεν μπορεί ν’ αναμένουμε ενεργοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και προσέλκυση ξένων επενδύσεων αν δεν προωθηθούν δύο σημαντικές αλλαγές:

Πρώτον, να ολοκληρωθεί το άνοιγμα όλων των αγορών και των επαγγελμάτων στον ανταγωνισμό. Δεύτερον, να διαμορφωθεί επιτέλους ένα περιβάλλον φιλικό στην επιχειρηματική πρωτοβουλία, την καινοτομία και την επένδυση.

Αυτό, σε ένα πρώτο τουλάχιστον επίπεδο, προϋποθέτει να χτυπηθεί κατακέφαλα το διαβόητο τέρας της πολυνομίας. Να απλοποιηθούν οι λαβυρινθώδεις διαδικασίες που εκτρέφουν τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά. Να καταργηθούν οι δεκάδες, πάσης μορφής και επιπέδου, κανονιστικές διατάξεις, ρυθμίσεις, αποφάσεις, που παρέχουν προνόμια και προστασία και αποθαρρύνουν την επιχειρηματική διάθεση να αναλάβει ρίσκο, να υλοποιήσει ιδέες, να προχωρήσει πρωτοβουλίες.
Μια έρευνα του ΣΕΒ, πριν από ενάμισυ περίπου χρόνο, είχε καταγράψει και ιεραρχήσει πάνω από 230 τέτοια εμπόδια. Πόσα από αυτά, αλήθεια, έχουν μέχρι σήμερα καταργηθεί;

Πηγή:euro2day
Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012, 20:48