Την άμεση αλλαγή των διατάξεων που αφορούν στο άνοιγμα των τραπεζικών θυρίδων και τη δέσμευση λογαριασμών για όσους έχουν υπέρογκες οφειλές στο Δημόσιο προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Δέσμευση θυρίδων καθώς και δυνατότητα κατάσχεσης ολόκληρου του περιεχόμενου τους σε όσους έχουν οφειλές άνω των 150.000 ευρώΗ αρχή γίνεται με το πολυνομοσχέδιο που τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή. Ειδικότερα, το άρθρο 3 προβλέπει τη δέσμευση θυρίδων καθώς και τη δυνατότητα κατάσχεσης ολόκληρου του περιεχομένου τους σε όσους εμφανίζουν χρέη άνω των 150.000 ευρώ. Στόχος των αλλαγών είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και η άσκηση των κατάλληλων πιέσεων προς όλους τους οφειλέτες, οι οποίοι, αν και μπορούν να  τακτοποιήσουν τα χρέη τους, δεν το κάνουν.

«Στην περίπτωση αυτή δεσμεύεται το πενήντα τοις εκατό (50%) των καταθέσεων, των πάσης φύσεως λογαριασμών και παρακαταθηκών και του περιεχομένου των θυρίδων του υπόχρεου. Το μη χρηματικό περιεχόμενο θυρίδων και οι μη χρηματικές παρακαταθήκες δεσμεύονται στο σύνολό τους» ανέφερε σχετικά με το θέμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Εντείνονται οι έλεγχοι

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ τόνισε πως η αλλαγή των διατάξεων για το άνοιγμα των θυρίδων στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα δίνει στην Πολιτεία τη δυνατότητα να αποκτήσει «καλύτερο οπλοστάσιο» για να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισημαίνεται ότι μεταξύ άλλων στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνεται διάταξη η οποία αναφέρει ότι «η απόκρυψη εισοδημάτων και η μη υποβολή δήλωσης για οποιοδήποτε είδος φορολογίας» θεωρείται έγκλημα φοροδιαφυγής και ως εκ τούτου προβλέπεται ποινή φυλάκισης δύο ετών για την αποφυγή πληρωμής φόρου πάνω από 100.000 ευρώ ή άνω των 50.000 ευρώ, εφόσον πρόκειται για ΦΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης