Άνοιξε τις πύλες της η 25η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Μαΐου 2018, 05:06
Άνοιξε τις πύλες της η 25η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη»
Με επίκεντρο την αγροδιατροφή εγκαινιάστηκε η 25η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη».

Με την οργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και την ευθύνη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η έκθεση πραγματοποιείται με δωρεάν είσοδο για όλους τους επισκέπτες της, από τις 18 έως τις 20 Μαΐου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής).

«Από σήμερα και για δύο μέρες, η έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» αποτελεί έναν χώρο δικτυώσεων, προβολής και συνεργασιών για τους συνολικά 90 εκθέτες που συμμετέχουν από την Περιφέρειά μας, την υπόλοιπη χώρα και το εξωτερικό. Την ίδια ώρα, η έκθεση είναι και χώρος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για τους πολίτες που θα την επισκεφθούν», επισήμανε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Ο κ. Μέτιος σημείωσε ότι φέτος η έκθεση δίνει έμφαση σε θέματα εξωστρέφειας και καινοτομίας των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα και ότι με την έκθεση ξεκίνησε συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, τόνισε ότι φέτος τα μεγέθη της διοργάνωσης είναι ενισχυμένα, καθώς οι εκθέτες ανέρχονται σε 90 έναντι 65 της προηγούμενης έκθεσης, ενώ έχει καλυφθεί όλο το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και επιφάνεια 200 τ.μ. στον υπαίθριο χώρο του.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνης Γραβάνης, υπογράμμισε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινάει η προετοιμασία της 26ης διοργάνωσης της έκθεσης, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην σημασία του εκθεσιακού γεγονότος για την επιχειρηματικότητα στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.

Χαιρετισμό στα εγκαίνια απηύθυνε και ο δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών Γιάννης Σταυρίδης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία για την προβολή των τοπικών προϊόντων και της παραγωγής της περιοχής μέσα από την έκθεση.

Την Κυριακή 20 Μαΐου θα κληρωθούν και δύο ταξίδια για Θάσο και Σαμοθράκη.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν δωρεάν λεωφορεία που μεταφέρουν τους επισκέπτες της έκθεσης από και προς την Κομοτηνή και το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ανά μία ώρα.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Μαΐου 2018, 05:06