Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές του κλάδου των υλικών την Πέμπτη, καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής άρχισαν και πάλι την ανοδική τους πορεία.

Ο περιφερειακός δείκτης MSCI Asia Pacific σημείωσε άνοδο 0,3% φθάνοντας στις 135,54 μονάδες στις 10:42 π.μ. στο Τόκιο, κάνοντας ράλι από τα χαμηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων, στα οποία υποχώρησε την Τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,3% στις αρχές της συνεδρίασης, μετά από την άνοδο 1,2% των μετοχών της Fast Retailing, της αλυσίδας καταστημάτων πώλησης ενδυμάτων με έκπτωση.

Ανοδικά κινήθηκαν επίσης και οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της προοπτικής της Dell Inc. σκορπίζοντας κάποιες ελπίδες στον κλάδο. Ο κλάδος των υλικών υπερτερούσε μετά την άνοδο των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής- από το πετρέλαιο μέχρι το σιτάρι- σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε δύο μήνες.

Το ευρώ σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στο 1,4273 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ. Το δολάριο διαμορφώθηκε στα 81,69 γιέν, σχεδόν αμετάβλητο μέσα στην ημέρα, μετά την αναρρίχησή του στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων και στα 81,82 γιέν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αμερικανικά συμβόλαια του αργού πετρελαίου διατηρήθηκαν στα 100,03 δολ. το βαρέλι και στο Λονδίνο το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 112,32 δολ. το βαρέλι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης