Ανοδικές τάσεις παρουσιάζουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου λόγω του αδύναμου δολαρίου, ενώ οι επενδυτές φάνηκαν να μην επηρεάζονται από την απρόσμενη σημαντική αύξηση στα επίπεδα των αμερικανικών αποθεμάτων που θα μπορούσε, σύμφωνα με τους αναλυτές, να οδηγήσει γρήγορα την αγορά και πάλι κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,1 εκατ. βαρέλια στα 461 εκατ. την περασμένη εβδομάδα καθώς τα διυλιστήρια μείωσαν την παραγωγή τους. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 2,2 εκατ. βαρέλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τιμή του πετρελαίου αναμένεται να καταγράψει κέρδη 7% αυτή την εβδομάδα, που αποτελούν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τα τέλη Αυγούστου, μετά την προειδοποίηση στελεχών του πετρελαϊκού κλάδου ότι η φετινή πτώση κάτω από τα 50 δολάρια θα οδηγήσει τους παραγωγούς υψηλού κόστους να μειώσουν την παραγωγή.

«Αυτές οι εκτιμήσεις οδήγησαν ανοδικά τις τιμές, άρα αυτό επαναξιολογείται και είναι πιθανό να δούμε τις τιμές να πέφτουν και πάλι κάτω από τα 50 δολάρια», είπε ο αναλυτής της Commerzbank Κάρστεν Φριτς.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραφαν άνοδο 56 σεντς στα 51,89 δολάρια το βαρέλι στις 11:11 ώρα Ελλάδας, έχοντας ανέλθει χθες στα 53,15 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο του μήνα. Τα προθεσμιακά συμβόλαια για το αμερικανικό αργό ενισχύονταν κατά 42 σεντς στα 48,23 δολάρια το βαρέλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης