Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ στην Ουάσινγκτον πως είναι «αντίθετος» σε κάθε είδους «πόλεμο νομισμάτων», αρνούμενος πως ο όρος αυτός χαρακτηρίζει τη σημερινή κατάσταση.

«Είμαστε πολύ, πολύ αντίθετοι σε κάθε είδους «πόλεμο νομισμάτων», δήλωσε ο Τρισέ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της ετήσιας συνέλευσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα έλεγα ότι η σημερινή κατάσταση αντικατοπτρίζεται σ’ αυτές τις λέξεις», πρόσθεσε ο Τρισέ, ο οποίος εξέφρασε επίσης την «πλήρη εμπιστοσύνη» του στην ικανότητα της διεθνούς κοινότητας «να βρει τα μέσα για να συνεχίσει να συνεργάζεται».

Ο “πόλεμος νομισμάτων, τον οποίο κατήγγειλε στα τέλη Σεπτεμβρίου ο βραζιλιάνος υπουργός Οικονομικών Γκίντο Μαντέγκα, ήταν το φόντο των συζητήσεων που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο στην Ουάσιγνκτον μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των 187 χωρών μελών του ΔΝΤ.

Ερωτηθείς σχετικά με την αδυναμία του δολαρίου, ο Τρισέ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι αμερικανικές αρχές καθ’ όσα γνωρίζω είναι υπέρ ενός ισχυρού δολαρίου. Δεν θα κάνω σχόλια για το τι μπορεί να κάνει ή να μην κάνει η Φεντ», δήλωσε επίσης ερωτηθείς σχετικά με την πολιτική της ομοσπονδιακής αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης