Την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών για το νέο φορολογικό σύστημα. 

«Εξοντωτικό ετήσιο φόρο ακίνητης περιουσίας, με το πιο εφιαλτικό σενάριο φορολόγησης που αρχίζει από τις 400.000 ευρώ και με συντελεστή που φθάνει το 1% ετησίως από τις 800.000 ευρώ, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων μέτρων ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ενώ ελπίζαμε ότι η οικονομική πολιτική θα δίνει όραμα και προοπτικές σε όλους, με οδύνη διαπιστώνουμε ότι η επιβολή για τέταρτη φορά του ΦΜΑΠ, με δημευτικούς αυτή τη φορά συντελεστές και προσχηματικό αφορολόγητο, που ανακοινώθηκε, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αφανισμό την μικρομεσαία ακίνητη περιουσία, και κατεδαφίζει κάθε ελπίδα ανάκαμψης της οικοδομής και κατ΄επέκταση της οικονομίας μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς. 

«Ο παράλογος και καταστρεπτικός αυτός φόρος, ο οποίος απειλεί με πλήρη απαξίωση το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού, την ακίνητη ιδιοκτησία του, θα καταρρεύσει συντομότερα από τις τρεις προηγούμενες φορές» εκτιμά ο κ. Παραδιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης