Αντιδράσεις της ΟΒΕ για την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 13:19
Αντιδράσεις της ΟΒΕ για την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης
Την αντίθεσή της στην αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), υποστηρίζοντας ότι η τιμή του πετρελαίου δεν αποκλείεται να φθάσει το 1,6 ευρώ το λίτρο.

«Πολλές πολυκατοικίες και μεμονωμένοι καταναλωτές έλαβαν ήδη απόφαση να διακόψουν την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης. Σε πολλά μέρη της χώρας έχουν στραφεί σε άλλα καύσιμα με μεγάλη επιβάρυνση του περιβάλλοντος, είτε στην ατμόσφαιρα με τη ρύπανση είτε λόγω της ανεξέλεγκτης ξύλευσης και αποψίλωσης ολόκληρων δασών. Ταυτόχρονα, οργιάζει το λαθρεμπόριο καυσίμων που προέρχονται από λαθραίες εισαγωγές, από εικονικές εξαγωγές και εικονικούς εφοδιασμούς πλοίων με ατελώνιστο πετρέλαιο. Η επίκληση της αύξησης του ΕΦΚ ως μέσου πάταξης του λαθρεμπορίου, μόνο ως φύλλο συκής εισπρακτικών στόχων φαντάζει» αναφέρει η ΟΒΕ και υποστηρίζει ότι το λαθρεμπόριο στην αγορά καυσίμων δεν πρόκειται να «χτυπηθεί», αν δεν υπάρξει πολιτική βούληση και εγκατάσταση σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης και ελέγχου των ροών των καυσίμων σε όλα τα στάδια, από το διυλιστήριο μέχρι τον καταναλωτή.

Αναφορικά με το επίδομα θέρμανσης, προσθέτει ότι δεν θα καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών, καθώς ελάχιστοι θα είναι εκείνοι που θα το εισπράξουν.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 14:15