Με αντισταθμιστικά μέτρα εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης απειλούν οι χώρες που εναντιώνονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για φορολόγηση των… εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από αεροπλάνα. Οι πολέμιοι του μέτρου, 30 κράτη, μεταξύ των οποίων Η.Π.Α., Κίνα και Ινδία, συναντήθηκαν στη Μόσχα την Τετάρτη, για να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Guardian», κατά τη συνάντηση οι κυβερνήσεις που αντιδρούν στον φόρο ρύπανσης αποφάσισαν να λάβουν ξεχωριστά μέτρα η καθεμία. Τα αντίποινα θα μπορούσαν να καταλήξουν σε γενικευμένο εμπορικό πόλεμο. Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι το «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων για άνοιγμα νέων αεροδιαδρόμων και η επιβολή κυρώσεων σε ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, η Ευρωπαία επίτροπος, αρμόδια για το Κλίμα, Connie Hedegaard, άσκησε έντονη κριτική στους πολέμιους του ευρωπαϊκού σχεδίου, επισημαίνοντας ότι κατά τη συνάντησή τους δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε εναλλακτικές προτάσεις για τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από την αεροπορία.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης