Τη Λιουμπλιάνα επισκέπτεται αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ.) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να εξετάσει την κατάσταση της οικονομίας.

Η διήμερη επίσκεψη των μελών της αντιπροσωπείας θα εστιάσει στα βασικά σημεία της διεξοδικής μακροοικονομικής αναθεώρησης, στην οποία υποβάλλεται η Σλοβενία, έπειτα από σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ελήφθη τον περασμένο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κομισιόν αποφάσισε πως η Σλοβενία περιλαμβάνεται στην ομάδα των δώδεκα χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πρέπει να υποβληθούν σε μια διεξοδική μακροοικονομική αναθεώρηση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν μακροοικονομικές ανισορροπίες σε αυτές τις χώρες και εάν – εφόσον υφίστανται – είναι επιβλαβείς.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια δράση που αποτελεί τμήμα της Διαδικασίας Μακροοικονομικών Ανισορροπιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αντιπροσωπεία της Ε.Κ.Τ. και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συναντηθούν με μέλη της Κεντρικής Τράπεζας και άλλων εμπορικών τραπεζών, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών της Σλοβενίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι στην αντιπροσωπεία δεν συμμετέχουν μέλη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και παράλληλα διέψευσε αναφορές σε σχέση με την έλευση της τρόικα στη Σλοβενία.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης