Δύο αγεφύρωτα χάσματα φαίνεται πως απειλούν τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής της Κυριακής, 23 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, η διαφωνία της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. περί βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και η διάσταση απόψεων Γαλλίας- Γερμανίας για το πακέτο- λύση στο πρόβλημα της χώρας μας ενδέχεται να «μπλοκάρουν» τις διεργασίες της Συνόδου Κορυφής αλλά και την κρίσιμη απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημοσιεύματα της «Die Welt» και της «Wall Street Journal» αναφέρουν το ενδεχόμενο αναβολής των κρίσιμων αποφάσεων, την ώρα που η «Le Monde», επικαλούμενη πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, τονίζει ότι «η τρόικα θα παρουσιάσει την Πέμπτη στις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης μια δεύτερη έκθεση (για την Ελλάδα), που θα αναφέρεται στη βιωσιμότητα του χρέους και θα περιλαμβάνει νέες προβλέψεις για την πορεία του χρέους, σε σχέση με νέα μέτρα που θα πάρει η Αθήνα, για να μειώσει το έλλειμμα».

Η «W.S.J.» υπογραμμίζει ότι το Δ.Ν.Τ. επιθυμεί επίσης «να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο η καταβολή της έκτης δόσης, μέχρι να αποφασιστούν οι όροι του δεύτερου δανείου, που θα περιλαμβάνουν μεγαλύτερο ”κούρεμα” ελληνικών ομολόγων».

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι το Δ.Ν.Τ. θα περιμένει (με βάση αυτές τις πληροφορίες) τα συμπεράσματα της Συνόδου της Ε.Ε., για να λάβει απόφαση περί εκταμίευσης της έκτης δόσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Reuters, πάντως, επικαλείται δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων της Ε.Ε., οι οποίοι δηλώνουν άγνοια για οποιαδήποτε αναβολή της Συνόδου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης