Ελάχιστα υψηλότερα από την τιμή, με την οποία έκλεισε η περσινή χειμερινή περίοδος, θα ξεκινήσει από αύριο η φετινή για το πετρέλαιο θέρμανσης.
 
Με βάση τις τιμές που πουλούν τα διυλιστήρια και οι οποίες βρίσκονται στα επίπεδα των 361,67 ευρώ τα 1.000 λίτρα, η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στην Αττική εκτιμάται ότι θα βρίσκεται μεταξύ 52 και 56 λεπτών το λίτρο για παραδόσεις άνω των 1.000 λίτρων.

Όταν έληξε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, – τον Μάιο του 2009- η τιμή του στην Αττική για παραδόσεις άνω των 1.000 λίτρων ήταν περίπου 50 λεπτά το λίτρο, ενώ σε πανελλαδική κλίμακα η μέση τιμή είχε διαμορφωθεί στα 51,1 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περσινή χειμερινή περίοδος ξεκίνησε με τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης κοντά στα 70 λεπτά.

Ωστόσο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2009, οι εταιρείες πουλούσαν μέχρι και 420 ευρώ τα 1.000 λίτρα, ενώ η τιμή διυλιστηρίου είχε πέσει στα 270-280 ευρώ τα 1.000 λίτρα.

Για τη διαμόρφωση της τιμής καταναλωτή, υπολογίζεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και ο ΦΠΑ όπως και το εμπορικό περιθώριο των εταιρειών και των μεταπωλητών ή πρατηριούχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους της αγοράς πετρελαιοειδών, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθείται η πορεία των τιμών του πετρελαίου, ώστε οι μειώσεις να περνούν απευθείας στα νοικοκυριά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης