Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη για την ένταξη των φορολογουμένων στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου από το βήμα εκδήλωσης σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που διοργανώθηκε στο ΕΒΕΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισήμαναν οι συντονιστές της εκδήλωσης, την οποία συνδιοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) με θέμα: «Νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, λόγω της ύφεσης και της ασφυκτικής έλλειψης ρευστότητας.

Κι όσο η αδυναμία αυτή συνεχίζεται και οδηγεί τις επιχειρήσεις σε λουκέτο, τόσο εντονότερο γίνεται το πρόβλημα για τα ταμεία και για τον προϋπολογισμό. Η λύση σε αυτό τον γόρδιο δεσμό μπορεί να προέλθει από τη βελτίωση της ρύθμισης για τις 100 δόσεις προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία η οποία θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές συνθήκες στην αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι στα χρόνια που διαρκεί η οικονομική κρίση, περίπου 230.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν αναγκαστεί να διακόψουν τη λειτουργία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης