Από Δευτέρα 7 Μαΐου και πριν καλά καλά προλάβει να «καθίσει» η σκόνη από την εκλογική αναμέτρηση, έρχεται η «λυπητερή» για τους φορολογούμενους, αφού θα ξεκινήσει η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για τους παλαιότερους φόρους επί των ακινήτων, δηλαδή του ΕΤΑΚ και των φόρων ακίνητης περιουσίας 2010 και 2011.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, έτοιμα είναι τα εκκαθαριστικά για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) 2009 – που αφορά όσους έχουν περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ – και για τον ΦΑΠ 2010 και 2011 που αφορά στις περιουσίες συνολικού ύψους 200.000 ευρώ κατ’ άτομο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές, οι λογαριασμοί είχαν καθυστερήσει λόγω προβλημάτων στη μηχανογράφηση και το Περιουσιολόγιο. Στην ουσία κρίθηκε σκόπιμο το «πράσινο φως» για την αποστολή των λογαριασμών να δοθεί από την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Εκτός όμως από τους φόρους στα ακίνητα, θα καταβληθούν φόροι για το εισόδημα, το ειδικό τέλος ακινήτων που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, το τέλος επιτηδεύματος, αλλά και την εισφορά αλληλεγγύης.

Ουσιαστικά, από τα μέσα Μαΐου έως και το τέλος του χρόνου, οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν, κατά περίπτωση, έναν φόρο κάθε μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης