Πτώση κατά 11 μονάδες βάσης κατέγραψαν σήμερα τα spread στα 10ετή ελληνικά ομόλογα έναντι των αποδόσεων των γερμανικών Bund.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο σήμερα το πρωί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχωρούσε κατά 11 μονάδες βάσης στο 12,18%, ενώ η απόδοση του αντίστοιχης διάρκειας ιρλανδικού ομολόγου υποχωρούσε κατά 5 μονάδες βάσης στο 9,47%. Την ίδια στιγμή, στο Λονδίνο η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου ενισχυόταν κατά 2 μονάδες βάσης στο 3,21%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα επίσης, στο Λονδίνο η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου ενισχυόταν κατά 2 μονάδες βάσης στο 3,21%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Μαρτίου.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η αποκλιμάκωση των spread ήρθε ως απότοκο της αλλαγής κλίματος που επικρατεί στους κόλπους των Ευρωπαίων επενδυτών, σχετικά με τις εξελίξεις στην Ιαπωνία και τους οδηγεί σε νέες, ίσως πιο παρακινδυνευμένες επενδύσεις.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Jean – Claude Trichet, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται μια αύξηση των ευρωεπιτοκίων τον Απρίλιο, παρά τους αργούς ρυθμούς ανάκαμψης, που καταγράφει η οικονομία τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην Ευρώπη των 27.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης