Με πτώση 0,62% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο οποίος υποχώρησε κάτω από τις 700 μονάδες, σε μια συνεδρίαση με χαμηλό επενδυτικό ενδιαφέρον εν αναμονή των εκλογών και της ανακοίνωσης του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 697,82 μονάδες, ενώ ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 22,68 εκατ. ευρώ. «Βλέπουμε αδιαφορία από τους αγοραστές και μέχρι τις εκλογές δεν βλέπω ουσιαστική αλλαγή του κλίματος ή ανοδική τάση», σχολίασε στο Reuters ο Νίκος Χριστοδούλου, αναλυτής στην Merit Χρηματιστηριακή. Πρόσθεσε επίσης ότι «οι τράπεζες πιέζονται γιατί υπάρχει η ανησυχία για την ανακεφαλαιοποίηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+4,44%) και των Μέσων Ενημέρωσης (+2,33%).

Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Χημικών (-7,18%) και των Τραπεζών (-2,70%).Από το σύνολο των τίτλων, 48 μετοχές ενισχύθηκαν, 68 υποχώρησαν και 26 παρέμειναν σταθερές.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης