«Απόβαση» Τσέχων στα Βαλκάνια με διαχείριση αποβλήτων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011, 20:08
«Απόβαση» Τσέχων στα Βαλκάνια με διαχείριση αποβλήτων
Σημαντική παρουσία αναπτύσσουν τσέχικες εταιρείες σε «πράσινες» επιχειρηματικές δραστηριότητες στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του balcans.com η τσεχική εταιρεία παραγωγής ενεργειακού εξοπλισμού, Bresson, θα εκπονήσει μελέτη σκοπιμότητας, σχετικά με την μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων στη βορειοανατολική ΠΓΔΜ, ανακοίνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο της χώρας.

Η μελέτη θα πρέπει να συνταχθεί εντός δύο μηνών, ανακοίνωσε το Επιμελητήριο την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενο δηλώσεις του Zoran Damjanovski, προέδρου του κρατικού φορέα, που διαχειρίζεται τον σχεδιασμό του βορειοανατολικού τομέα της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, η τσεχική εταιρεία ενέργειας, CEZ, σχεδιάζει να εγκαταστήσει 23.500 «έξυπνους» μετρητές ενέργειας στη δυτική Βουλγαρία έως το τέλος του 2012, για να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας και να ενισχύσει την αποτελεσματικότητά του, ανακοίνωσε η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το balcans.com η CEZ, η μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας στην ανατολική Ευρώπη, έχει ήδη εγκαταστήσει περισσότερους από 18.000 «έξυπνους» μετρητές αξίας περίπου 66 εκατ. λέβα (46,5 εκατ. δολάρια) από το 2009. Ο αριθμός των μετρητών θα πρέπει να φτάσει τους 20.000 μέχρι το τέλος του 2011.

Πηγή:econews,balcans.com
Eπιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011, 20:08