Αποχωρεί από τη Διεύθυνση της Τράπεζας Κύπρου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012, 11:11
Αποχωρεί από τη Διεύθυνση της Τράπεζας Κύπρου
Την αποχώρησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Κύπρου και από το Διοικητικό Συμβούλιό της ανακοίνωσε ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης.

Σε επιστολή στον προεδρεύοντα του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αντρέα Αρτέμη, ο κ. Ηλιάδης αναφέρει τα εξής:

«Μετά από 33 χρόνια που υπηρετώ πιστά την Τράπεζα Κύπρου, ήλθε η στιγμή σήμερα να σας γνωστοποιήσω την οριστική μου απόφαση να αποχωρήσω από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και από τη θέση μου ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στην πολύχρονη πορεία μου οι θέσεις που μου εμπιστευτήκατε δεν υπήρξαν ποτέ για μένα ευκαιρία για προνόμια και προβολή, αλλά μεγάλη ευθύνη που υπηρέτησα με σκληρή δουλειά, επαγγελματισμό και αξιοπρέπεια και μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη της τράπεζας και το καλό του τόπου.

Οι προκλήσεις που βιώνουμε σήμερα σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι εξαιρετικά δύσκολες και απαιτούν τη συστράτευση όλων, μέσα και έξω από την τράπεζα, για να μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε.

Επειδή όσα συμβαίνουν γύρω μας αποδεικνύουν ότι η συστράτευση αυτή δεν υπάρχει, μετά από σοβαρό προβληματισμό, έλαβα την πιο πάνω απόφαση κρίνοντας ότι με τις συνθήκες αυτές δεν μου επιτρέπεται πλέον να εκτελέσω όπως αρμόζει τα καθήκοντά μου.

Σε μια παγκοσμιοποιημένη ασταθή οικονομία, όπου τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά, δεν θα ελάμβανα μια τέτοια απόφαση, εάν δεν ήμουν σίγουρος ότι η Τράπεζα Κύπρου διαθέτει ικανότατα στελέχη που θα συνεχίσουν την απρόσκοπτη πορεία της».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012, 11:55