Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουέν, ανακοίνωσε την περισσότερο του αναμενομένου μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, χαιρετίζοντας ως πολύ ικανοποιητική και πολύ ενθαρρυντική την προσπάθεια των Γάλλων.

«Είμαι ευτυχής που φθάνω στην Κοπεγχάγη με μία εξαιρετική είδηση… Είμαστε πολύ μπροστά στην επίδοσή μας για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, με μισή εκατοστιαία μονάδα περισσότερο από το αναμενόμενο» δήλωσε ο Φρανσουά Μπαρουέν, προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Δανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γαλλία κατάφερε να μειώσει το έλλειμμά της περισσότερο από το αναμενόμενο το 2011, στο 5,2% του ΑΕΠ, τη στιγμή που η γαλλική κυβέρνηση είχε δεσμευθεί απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους της για στόχο 5,7%, πριν ανακοινώσει στο τέλος Ιανουαρίου ότι το έλλειμμα του 2011 θα διαμορφωθεί στο 5,4% ή στο 5,3%. Το γαλλικό δημοσιονομικό έλλειμμα διαμορφώθηκε από το 7,1% του ΑΕΠ το 2010 στο 5,2%, στη μεγαλύτερη μείωση που έγινε ποτέ από τη Γαλλία σε διάστημα ενός έτους.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης