Ασάφεια για το ποσοστό των αποδείξεων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011, 12:14
Ασάφεια για το ποσοστό των αποδείξεων
Το ποσό των αποδείξεων που θα πρέπει να συλλέξουν οι φορολογούμενοι, ώστε να αποφύγουν το «πέναλτι» φόρου 10% επί της διαφοράς δεν θα ξεπερνά σε καμία περίπτωση, το 50% του εισοδήματος, ανέφερε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης. Τόνισε επίσης ότι το σχετικό ποσοστό δεν έχει ακόμη ορισθεί.

Σύμφωνα με τοπν κ. Πλασκοβίτη, δεν έχει οριστικοποιηθεί ούτε το περιεχόμενο των δαπανών που περιλαμβάνονται στις αποδείξεις, ούτε το ποσοστό συλλογής τους επί του εισοδήματος, ούτε το ποσοστό της πρόσθετης φορολόγησης στην περίπτωση που ο φορολογούμενος προσκομίσει αποδείξεις μικρότερης αξίας από αυτές που υποχρεούται.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ο Πλασκοβίτης τόνισε πως δεν ήταν συγκεκριμένες αλλά ένα παράδειγμα.

Ο ίδιος τόνισε πως το ακριβές ποσοστό των αποδείξεων που θα χρειάζεται κάθε φορολογούμενος θα οριστικοποιηθεί στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του Οκτωβρίου.

«Το ποσοστό θα είναι λογικό. Θα προκύπτει με στατιστικό τρόπο στην βάση της κατανάλωσης που κάνει ο μέσος φορολογούμενος» σημείωσε σχετικά.

Σε διευκρινήσεις για τη φοροκάρτα είπε ότι οι τράπεζες έχουν ολοκληρώσει την εκτύπωση της και μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η διάθεση της στους πολίτες. Ωστόσο, ανέφερε πως σε κάθε περίπτωση δεν καταργείται η υποβολή των κανονικών αποδείξεων.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011, 12:19