Επηρεασμένοι από τα αποτελέσματα για την πορεία της ιαπωνικής οικονομίας εμφανίζονται οι επενδυτές στις ασιατικές αγορές.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ο εξαγωγικός κλάδος υπεραπέδωσε, με τη μετοχή της Toyota Motor Corp να σημειώνει άνοδο 0,2%, τη Nikon Corp +1,8% και τη Sony Corp να καταγράφει άνοδο 2,6%, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του PlayStation 4 ξεπέρασαν τα 10 εκατ. τεμάχια. Ο δείκτης Nikkei και ο ευρύτερος Τopix έκλεισαν με άνοδο 0,4% αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Κίνα, ο ρυθμός ανάπτυξης της βιομηχανικής παραγωγής μειώθηκε ελαφρά τον Ιούλιο, ενώ οι επενδύσεις εμφάνισαν σημάδια επιβράδυνσης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Την ίδια στιγμή, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κόνγκ χάνει 0,20% ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο CSI 300 υποχωρεί 0,58% και ο Shanghai Composite καταγράφει πτώση 0,49%.

Στην υπόλοιπη Ασία, ο Kospi στη Ν. Κορέα, κερδίζει 1,02% και ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,02%. Στην Αυστραλία ο ΑSX 200 έκλεισε με πτώση 0,35%, ενώ στην Ινδία, o Sensex 30 κινείται σταθεροποιητικά και ο Strait Times στη Σιγκαπούρη σημειώνει πτώση 0,28%.

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης