Σε δύο χρόνια θα επανέλθει η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα, δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ο Γιεργκ Άσμουσεν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Ο Άσμουσεν, πρώην αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης που είναι επίσης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε ότι στόχος για την Αθήνα είναι να επαναλάβει τον δανεισμό από τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές το 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εάν το πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης εφαρμοστεί, περιμένω θετικό ρυθμό ανάπτυξης στην Ελλάδα από το 2014» δήλωσε.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, Μ. Τρίτη, στην «Rheinische Post», ο Άσμουσεν προειδοποίησε ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη των δύο μαζικών τριετών επιχειρήσεων χρηματοδότησης της ΕΚΤ που έγιναν τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο.

«Είναι σημαντικό ότι τα ειδικά μέτρα από την ΕΚΤ είναι διαθέσιμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα και κανείς δεν πρέπει να συμπεράνει από το γεγονός ότι πραγματοποιήσαμε τέτοιες επιχειρήσεις χρηματοδότησης δύο φορές ότι πρόκειται να το κάνουμε και μια τρίτη φορά» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τράπεζες δανείστηκαν περισσότερο από 1 τρισεκατομμύριο ευρώ από την ΕΚΤ σε αυτές τις δύο επιχειρήσεις, οι οποίες στόχευαν στην αποτροπή μιας πιστωτικής κρίσης. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, έχει αφήσει ανοιχτό το πότε η ΕΚΤ θα θέσει τέλος στην πολιτική αυτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης