«Τι θα γίνει με τα ελληνικά ευρώ που έχουμε στο πορτοφόλι μας;» διερωτάται σε νέο παραλήρημα η γνωστή για τις θέσεις της γερμανική εφημερίδα «Bild», η οποία προβλέπει ότι, με τη χρεοκοπία της Ελλάδας, τα ελληνικής κοπής ευρώ θα μετατραπούν αυτομάτως σε εθνικό νόμισμα!

Φιλοξενώντας δηλώσεις και εκτιμήσεις του καθηγητή και επιστημονικού συνεργάτη του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Τσαρλς Μπλάνκαρτ, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως, σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη, τα ελληνικά ευρώ θα μετατραπούν αυτομάτως σε ελληνικό νόμισμα και η αξία τους θα είναι μηδενική για όσους Ευρωπαίους κατέχουν τέτοια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάθε χαρτονόμισμα του ευρώ που κυκλοφορεί στις χώρες της Ευρωζώνης προέρχεται από την αντίστοιχη εθνική τράπεζα, ενώ “η εθνικότητα του νομίσματος” αναγνωρίζεται από το γράμμα που βρίσκεται στην αρχή του αύξοντος αριθμού που υπάρχει σε κάθε γνήσιο χαρτονόμισμα. Αυτά τα χαρτονομίσματα με αρχικό γράμμα το -Υ-, που προέρχονται από την Ελλάδα, θα χάσουν αμέσως κάθε αξία» υπογραμμίζει με κινδυνολογική διάθεση η εφημερίδα.

«Ο λόγος που ο κ. Μπλάνκαρτ προέβη στην εν λόγω έρευνα είναι ότι τα σενάρια που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής κάνουν λόγο για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή -και αυτό θα πρέπει να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη» εξηγεί η «Bild».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης