Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank John Cryan δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη διευθέτηση μίας πολύχρονης έρευνας σχετικά με τις διαπραγματεύσεις ενυπόθηκων ομολόγων, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον την Παρασκευή, μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η διαπραγμάτευση ενός διακανονισμού για το πρόστιμο ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα πρέπει να καταβάλει η τράπεζα για τη διευθέτηση κατηγοριών περί ανάρμοστης συμπεριφοράς που προκύπτουν από τους ενυπόθηκους στεγαστικούς τίτλους που οδήγησαν στην χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, αναφέρει η Bild am Sonntag.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γερμανική τράπεζα εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει αγωγή αποζημίωσης εναντίων των Anshu Jain και Josef Ackermann, που διατέλεσαν στο παρελθόν διευθύνοντες σύμβουλοι στην τράπεζα, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Deutsche Bank έχει «παγώσει» μέρος των πληρωμών μπόνους εκατομμυρίων ευρώ στον Α. Jain και άλλα πρώην ανώτατα στελέχη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει στη Bild για την έκβαση της συνάντησης του John Cryan την Παρασκευή στις ΗΠΑ και για το «πάγωμα» των αποζημιώσεων πρώην στελεχών της τράπεζας. Το δημοσίευμα δεν σχολίασε ούτε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Mark Abueg.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανησυχίες αναφορικά με την ικανότητα της Deutsche Bank να πληρώσει την αρχική πρόταση του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης για πρόστιμο ύψους 14 δισ. δολαρίων, έστειλε τη μετοχή της τράπεζας σε ιστορικά χαμηλά τον προηγούμενο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης