Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κέρδισε τέσσερις μήνες για να «πουλήσει» το πρόγραμμα του στους πιστωτές εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα το πράσινο φως από το κόμμα του στην Ελλάδα, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν να αναβάλουν μια αναμέτρηση για το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη, αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμα του.

Οι ελληνικές μετοχές και ομόλογα εκτοξεύθηκαν μετά την έγκριση του κειμένου των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η Ελλάδα στο Eurogroup, σημειώνει το πρακτορείο. Η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να συνεχίζει να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες, ενώ η Ελλάδα κερδίζει χρόνο για να πείσει τους πιστωτές της ότι μπορεί να παραδώσει αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατάπαυση πυρός, αλλά όχι συμφωνία ειρήνης», σημειώνει στο πρακτορείο ο Carsten Brzeski, επικεφαλής οικονομολόγος της ING Diba στη Φρανκφούρτη. «Το γενικό ερώτημα για το πώς θα λυθεί η μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έχει αναβληθεί, δεν έχει επιλυθεί», προσθέτει.

Η συμφωνία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στο έπος της Ελλάδας και της Ευρωζώνης, οι οποίες μαζί –και μερικές φορές αντιμέτωπες– παλεύουν από το 2010 να διατηρήσουν τη νομισματική ένωση και να διατηρήσουν την Ελλάδα στον αφρό, σημειώνει το Bloomberg.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης