Οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Κίνας εισέρχονται πλέον σε άλλο επίπεδο, δηλώνει ο κ. Δημήτρης Κοντοφάκας, ειδικός σύμβουλος επιχειρηματικότητας και επενδύσεων στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι θα ακολουθήσει σειρά επενδύσεων σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.

«Μετά από 10 χρόνια, και μετά από ενάμιση χρόνο εντατικής αλλά και αποτελεσματικής προσπάθειας της κυβέρνησής μας, δρομολογούνται συγκεκριμένες επενδύσεις και πιστεύω ότι γρήγορα η αλλαγή που έχει επέλθει θα αποτυπωθεί και στην πραγματική ζωή της οικονομίας» σημειώνει μιλώντας στο ΑΠΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προτεραιότητα έχει ο τομέας των υποδομών στις μεταφορές, αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, θα έχουμε σοβαρές επενδύσεις και στον τομέα των νέων τεχνολογιών και πιο συγκεκριμένα της κινητής τηλεφωνίας και της πληροφορικής. Ήδη υπογράφηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική εταιρεία Forthnet και την ZTE, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες – ίσως και η μεγαλύτερη κρατική εταιρεία δικτύων – για μια μεγάλη επένδυση που αφορά στα ευρυζωνικά δίκτυα τελευταίας γενιάς στην Ελλάδα» τονίζει.

Όπως εκτιμά ο κ. Κοντοφάκας, πρόκειται για μια επένδυση που «θα αλλάξει το τοπίο στον εν λόγω τομέα ενισχύοντας τον ανταγωνισμό». Τέλος, διευκρινίζει ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν «συνοδεύονται από μνημόνια συνεργασίας και κυρίως συνοδεύονται από αμοιβαία δέσμευση για συγκεκριμένα επόμενα βήματα μέσα από συγκεκριμένες ομάδες εργασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης