Tην υπογραφή κατ’ αρχήν συμφωνίας συνεργασίας για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Ομίλου της Pharmathen, από τον επενδυτικό όμιλο του εξωτερικού BC Partners ανακοίνωσαν και επίσημα οι δυο πλευρές.

Η οικογένεια Κάτσου παραμένει στον Όμιλο Pharmathen διατηρώντας ένα σημαντικό μερίδιο μετοχών και τη διοίκησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η BC Partners είναι ηγετική επενδυτική εταιρεία, που διαχειρίζεται επενδυτικό κεφάλαιο ύψους περίπου 13 δισ. ευρώ (15 δισ. δολάρια). Ιδρύθηκε το 1986 και είναι μια από τις λίγες εταιρείες που πραγματοποιούν επενδύσεις για εξαγορές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η BC Partners έχει αναπτυχθεί και εξελιχθεί, κατέχοντας πλέον ηγετική θέση τον τομέα των εξαγορών, επενδύοντας κατά βάση σε μεγάλες εταιρίες σε Ευρώπη και Αμερική, μέσω του δικτύου της με γραφεία σε Λονδίνο, Παρίσι, Αμβούργο και Νέα Υόρκη. Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, ο όμιλος έχει ολοκληρώσει 88 επενδύσεις σε εταιρείες, με συνολική αξία 96 δισ. ευρώ.

Η Pharmathen επικεντρώνεται στην έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή σύνθετων γενοσήμων φαρμακευτικών σκευασμάτων. Ιδρύθηκε το 1969 και έκτοτε έχει αναπτύξει μία διαφοροποιημένη βάση περισσότερων από 180 διεθνώς διακεκριμένων πελατών. Η λειτουργία της Pharmathen είναι απολύτως καθετοποιημένη, με ανθρώπινο δυναμικό μεγαλύτερο από 1.000 άτομα, τα οποία εργάζονται στα τρία υπερσύγχρονα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης και τις δύο παραγωγικές μονάδες του Ομίλου. Οι δραστηριότητες της Pharmathen, εκτείνονται από την ανάπτυξη νέων φαρμάκων έως την διανομή τους, με προϊόντα τα οποία πωλούνται σε περισσότερες από 80 χώρες παγκόσμια.

Ο κ. Νίκος Σταθόπουλος, Managing Partner της BC Partners, δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία με τους ιδρυτές και την διοικητική ομάδα της Pharmathen για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του Ομίλου, μέσα από την επένδυση στην έρευνα, την δημιουργία νέων προϊόντων, την επέκταση της διεθνούς παρουσίας και των εξαγορών στον συνεχώς αναπτυσσόμενο τομέα των γενόσημων φαρμάκων, στον οποίο ο Όμιλος Pharmathen είναι Ευρωπαϊκός ηγέτης”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος της Pharmathen, κ. Βασίλειος Κάτσος με αφορμή την υπογραφή της κατ’ αρχήν συμφωνίας με την BC Partners, δηλώνει: “Η Pharmathen με τη συμφωνία αυτή θωρακίζει τις ήδη ισχυρές της βάσεις και ενισχύεται σημαντικά, ανοίγοντας νέες προοπτικές για τον Όμιλο. Η διοίκηση της Pharmathen παραμένει προσηλωμένη στην περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης, σταθερή στην στρατηγική της: Έρευνα – Εξωστρέφεια – Επενδύσεις. Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός διεθνή φαρμακευτικού Όμιλου του οποίου η καρδιά «χτυπάει» στην Ελλάδα”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης