Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κράτησε σταθερά τα επιτόκιά της στη χθεσινή της συνεδρίαση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσει να τα διατηρεί σε αυτά τα επίπεδα.

Όπως  δηλώνουν στελέχη της ΕΚΤ, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μείωση των επιτοκίων κάτω από το 1%, τα επιτόκια δεν βρίσκονται απαραιτήτως στα χαμηλότερα επίπεδά τους και οι μελλοντικές κινήσεις θα εξαρτηθούν από τα οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Trichet, είπε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης θα αρχίσει από το δεύτερο εξάμηνο του 2010. 

«Μετά από δύο τρίμηνα πολύ αρνητικής ανάπτυξης, η οικονομική δραστηριότητα στο υπόλοιπο του έτους εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει με πολύ λιγότερο αρνητικούς ρυθμούς. Μετά από μια φάση σταθεροποίησης, θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης σε τριμηνιαία βάση αναμένονται από τα μέσα του 2010» υποστήριξε.

Παράλληλα, επανέλαβε τη δήλωση την οποία είχε κάνει τον περασμένο Μάιο, ότι «η ΕΚΤ δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν το επίπεδο αυτό θα είναι το χαμηλότερο όριο του κόστους δανεισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης