Δε θα υποβάλει πρόταση για τη ΔΕΠΑ η ρωσική Sintez, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, στην οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβάλει προσφορά για το ΔΕΣΦΑ.

Όπως ειδικότερα αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας: «Μια τελική απόφαση για το εάν θα υποβάλουμε μια δεσμευτική πρόταση θα γίνει στο προσεχές μέλλον ύστερα από την εξέταση της τελικής εκδοχής των συμφωνιών των μετόχων και του συμβολαίου πώλησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως γνωστόν, η Sintez ήταν μία από τις δύο ρωσικές εταιρίες, μαζί με την Gazprom, που είχε εκφράσει ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ.

Η τελευταία κίνηση της, ωστόσο, αλλάζει τα δεδομένα στην ήδη πολύπλοκη περίπτωση της αποκρατικοποίησης των ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ.

Όσον αφορά ειδικότερα το ΔΕΣΦΑ, εκτός από τη Sintez, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η αζερική κρατική Socar, ενώ το θέμα συζητήθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη Σαμαρά στο Αζερμπαϊτζάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως μετά από αρκετές παρατάσεις, εντός του Ιουνίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ, αφού αποσφραγιστούν οι φάκελοι και ανοιχτούν οι δεσμευτικές προσφορές.

Eπιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης