Δεν μειώνεται το πρόστιμο στη Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014, 20:25
Δεν μειώνεται το πρόστιμο στη Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων απέρριψε την αίτηση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία ζητούσε να μειωθεί το πρόστιμό των 150.000 ευρώ.

Το πρόστιμο είχε επιβληθεί από την Αρχή, διότι πλήθος απόρρητων προσωπικών φορολογικών δεδομένων, που αφορούν στο σύνολο των φορολογουμένων στην Ελλάδα, για τα έτη τουλάχιστον από το 2000 έως και το 2012, κατέστησαν αντικείμενο παράνομης επεξεργασίας από τρίτους, μετά από σειρά αλλεπάλληλων διαρροών.

Η διαρροή οφειλόταν στη μη ύπαρξη κατάλληλων μέτρων ασφάλειας για την αποτροπή, ανίχνευση και διερεύνηση περιστατικών παραβίασης προσωπικών δεδομένων στην υπηρεσία αυτή.

Η ΓΓΠΣ ζήτησε να της χορηγηθεί χρόνος συμμόρφωσης και να μειωθεί το πρόστιμο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όμως, η Αρχή έκρινε ότι η ΓΓΠΣ δεν αμφισβητεί τα πραγματικά δεδομένα της διαρροής προσωπικών δεδομένων φορολογουμένων και τις παραβάσεις που της αποδίδονται και απέρριψε το αίτημα μείωσης του προστίμου.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014, 20:25