«Δεν πρέπει να μιλάμε για τρίτο πακέτο διάσωσης»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012, 07:10
«Δεν πρέπει να μιλάμε για τρίτο πακέτο διάσωσης»
Δεν είναι σωστό να μιλάμε σήμερα για το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso μιλώντας στην κρατική αυστριακή τηλεόραση ORF.

"Θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να μιλάμε για ένα τρίτο πακέτο. Δεν έχουμε καν ξεκινήσει το δεύτερο πακέτο", δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Εξέφρασε ταυτόχρονα την πεποίθηση του ότι η Ευρωζώνη θα παραμείνει ενωμένη, με όλα τα υφιστάμενα κράτη μέλη, σε ένα χρόνο από σήμερα, ενώ υπογράμμισε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν πολύ πιο ακριβή για όλες της χώρες της Ευρωζώνης σε σύγκριση με το κόστος της διάσωσης.

"Είναι καλύτερα να επικεντρωθούμε στο πώς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, καθώς είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις", πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν η κρίση έχει τελειώσει ο Barroso σημείωσε ότι "τώρα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση – υπάρχει μικρότερη ένταση λόγω της κρίσης χρέους, όχι μόνο επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαθέτει κεφάλαια στις αγορές" αλλά και επειδή πλέον "υπάρχει περισσότερο θάρρος" από ορισμένες κυβερνήσεις.

"Αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι η κρίση έχει περάσει. Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε" με αποφασιστικότητα, πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Διαβάστε επίσης:
«Καταστροφή η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012, 22:36

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012, 07:10