Ο ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τα κέρδη της εταιρίας το 2011 ήταν υπερδιπλάσια των κερδών του 2010 και έφτασαν τα 86 εκατομμύρια ευρώ.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος και για την επικείμενη εισροή επενδυτών στην εταιρία, μέσω του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, «η τοποθέτηση ιδιωτικών κεφαλαίων στο ΔΕΣΦΑ αποτελεί μια εξαιρετικά ελκυστική επένδυση στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για διάθεση μετοχών της εταιρείας σε ενδιαφερόμενους επενδυτές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άνοδος της κερδοφορίας προέρχεται τόσο από την αύξηση των εσόδων για τις υπηρεσίες μεταφοράς φυσικού αερίου και χρήσης του σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα, όσο και από μείωση δαπανών.

Στόχος για το 2012 είναι ο διπλασιασμός του ρυθμού υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, ενώ οι προβλέψεις του δεκαετούς επιχειρηματικού σχεδίου για την περίοδο ως το 2021, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΔΕΣΦΑ, αναφέρουν ότι το μέσο ετήσιο επίπεδο καθαρών κερδών χρήσεως μετά από φόρους θα ξεπεράσει αυτό του 2011.

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης