Τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, είχε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, David Cameron, προκειμένου να συζητήσουν για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι «είναι απαραίτητο να γίνει περισσότερη δουλειά προτού υπάρξει μια συμφωνία για την τραπεζική ένωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με την Καγκελάριο Merkel ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη και την Παρασκευή. Συζήτησαν το θέμα της τραπεζικής ένωσης και συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο να γίνει περισσότερη δουλειά προτού υπάρξει συμφωνία. Η Merkel αναγνώρισε την αναγκαιότητα να διασφαλιστεί ότι τα μέτρα που θα υιοθετηθούν θα σέβονται την ακεραιότητα της κοινής αγοράς», επισημαίνεται.

Παράλληλα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης «να συνεργαστούν προκειμένου ο επόμενος προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι ρεαλιστικός και ανάλογος με τις δύσκολες αποφάσεις σε θέματα δαπανών που έχουν λάβει οι χώρες – μέλη».

Τόσο η Γαλλία όσο και η Ισπανία ζήτησαν την προηγούμενη εβδομάδα να ληφθούν αποφάσεις για τη δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης πριν το τέλος του έτους, θέση που βρίσκει αντίθετη τη Γερμανία, η οποία προτιμά αυτό να γίνει αργότερα. Από την πλευρά της η Βρετανία επιθυμεί η τραπεζική ένωση να αφορά μόνο στα 17 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, λαμβάνοντας παράλληλα εγγυήσεις για την προστασία του χρηματοοικονομικού της τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης