Την αντίθεσή της στην κατάργηση του εβδομαδιαίου δελτίου τιμών καυσίμων δηλώνει με σχετική ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων, εκφράζοντας “λύπη και έκπληξη για το γεγονός ότι οι διακηρύξεις περί διαφάνειας στην αγορά καυσίμων μένουν στα λόγια, ενώ στην πράξη εφαρμόζονται τα εντελώς αντίθετα”.

Η ΠΟΠΕΚ αναφέρει ότι το δελτίο εκτός από τις λιανικές τιμές των καυσίμων κατέγραφε και τις διεθνείς τιμές της βενζίνης σε δολάρια και ευρώ, τις τιμές διυλιστηρίου, προ και μετά φόρων και τις τιμές των εταιριών εμπορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Έτσι οι καταναλωτές και τα μέσα ενημέρωσης είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν που οφείλονται οι κατά καιρούς ανατιμήσεις στα καύσιμα, ώστε να μην ενοχοποιούνται μονίμως οι βενζινοπώλες. Φαίνεται ότι η δυνατότητα αυτή, έστω και με τα ελλιπή στοιχεία που περιλαμβάνονταν στις ανακοινώσεις του υπουργείου κάποιους ενόχλησε”, προσθέτει η ΠΟΠΕΚ.

Επισημαίνει ακόμη ότι τα στοιχεία για τις τιμές που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής είναι ελλιπή ή λανθασμένα και καλεί το ΥΠΕΚΑ “να αποκαταστήσει τη διαφάνεια στην αγορά, κάνοντας διορθωτικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται ώστε να αποτυπώνονται τα πραγματικά μεγέθη, ή τουλάχιστον να εξηγήσει στους καταναλωτές για ποιο λόγο κατήργησε την εβδομαδιαία ανακοίνωση των τιμών”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης