Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, απέκρουσαν δηλώσεις Γερμανού πολιτικού, σύμφωνα με τις οποίες οι χώρες της ευρωζώνης έχουν καταλήξει σε συμφωνία για ένα σχέδιο διάσωσης εκείνων των μελών που βρίσκονται σε «δεινή θέση», κάνοντας αναφορά στην Ιρλανδία και την Ελλάδα.

«Όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένως για ανάλογες αναφορές, η Ελλάδα δεν έχει απολύτως κανένα τέτοιο πρόβλημα», είπε μέσω εκπροσώπου του και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είπε ότι οι δηλώσεις του Γερμανού πολιτικού, ότι η ΕΚΤ έχει ταμείο στήριξης των κρατών μελών της ευρωζώνης, είναι αναληθείς. «Οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν για την ΕΚΤ είναι αναληθείς», είπε εκπρόσωπος της ΕΚΤ.

Νωρίτερα, ο Ότο Μπέρνχαρντ, μέλος των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ και επικεφαλής της επιτροπής χρηματοοικονομικής πολιτικής του κόμματος στην Βουλή, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά «Υπάρχει σχέδιο. Οι υπουργοί Οικονομικών έχουν συμφωνήσει στις διαδικασίες. Το βασικό σημείο είναι: Δεν θα αφήσουμε κανέναν να χρεοκοπήσει.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης