Τις δυνατότητες σύνδεσης του Αμυνταίου στον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου ΤΑΡ, αλλά και τη σημασία της σύνδεσης αυτής για την τηλεθέρμανση που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει και φυσικό αέριο σε περίπτωση μελλοντικής παύσης της λειτουργίας του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού, εξετάζει ο δήμος, στο πλαίσιο σχετικής διαβούλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο TAP, που θα περάσει και από τον Δήμο Αμυνταίου, ξεκινάει από τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, θα διασχίσει την Αλβανία για να φθάσει στις ακτές της Αδριατικής και να διέλθει από την Αδριατική Θάλασσα, ώστε να συνδεθεί με το ιταλικό δίκτυο αερίου.

Ο Δήμος Αμυνταίου, όπως και όλες οι περιοχές από τις οποίες διέρχεται ο TAP, συμμετέχει στη διαδικασία διαβούλευσης για τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις του αγωγού, δίνοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους και να θέσουν τις προτάσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάθεση των πολιτών βρίσκεται μία μη τεχνική περίληψη της μελέτης επί της οποίας μπορούν να τοποθετηθούν για δημόσια σχόλια και προτάσεις, όπως επίσης και ερωτηματολόγια που θα τοποθετούνται σε σφραγισμένο ειδικό κουτί. Αντίγραφο της μη τεχνικής περίληψης της μελέτης και ερωτηματολόγια βρίσκονται στην είσοδο του Δημαρχείου Αμυνταίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης