Διευρυμένη σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην αντιπεριφέρεια Πειραιά για την εξάπλωση του παράνομου εμπορίου και ιδιαίτερα την Κυριακή, όπου γίνεται μεγάλη διακίνηση προϊόντων λαθρεμπορίου, παράνομων καπνικών προϊόντων, απομιμητικών προϊόντων, αλλά και επικίνδυνων τροφίμων.

Αυτό αποφασίστηκε χθες κατά τη διάρκεια συνάντησης στο γραφείο του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνη Παπαδεράκη με τον εκτελεστικό υπεύθυνο του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου Β. Μαστρογιάννη, τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Ν. Μανεσιώτη και στελέχη του υπουργείου Οικονομίας και της αντιπεριφέρειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διευρυμένη σύσκεψη που σχεδιάζεται, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από το υπουργείο Οικονομίας, από την αντιπεριφέρεια Πειραιά, το δήμο Πειραιά, την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, τη Δημοτική Αστυνομία, ΣΔΟΕ, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου, από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς και από το Συντονιστικό Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου, με σκοπό τη λήψη αποφάσεων για συντονισμένες δραστικές ενέργειες, που θα καταπολεμήσουν το φαινόμενο.

Στη συνάντηση αναφέρθηκε ότι η εξάπλωση του παράνομου εμπορίου στον Πειραιά, παρά τις φιλότιμες ενέργειες των συναρμόδιων αρχών, αντί να περιορίζεται, συνεχώς αυξάνεται ενώ συζητήθηκε η κατά το δυνατόν απλοποίηση των Νόμων 4264/2014 και 4155/2013, ώστε να ανατεθούν συγκεκριμένες αρμοδιότητες σε λιγότερα ελεγκτικά όργανα, χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία επτά διαφορετικών φορέων, γεγονός που καθιστά την διενέργεια ελέγχων δύσκολη και αναποτελεσματική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠE

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης