Υπάρχουν αχνές ενδείξεις σταθεροποίησης της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη, η οποία αντιμετωπίζει κρίση χρέους, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι. «Βλέπουμε κάποιες αχνές ενδείξεις σταθεροποίησης της οικονομικής δραστηριότητας σε ένα χαμηλό επίπεδο» στην ευρωζώνη, δήλωσε ο Ντράγκι σε δημοσιογράφους έπειτα από συνάντηση στο Αμπού Ντάμπι εκπροσώπων των κεντρικών τραπεζών της ΕΕ και των πετρελαϊκών μοναρχιών του Κόλπου.

Ισχυρή ζήτηση παρατηρήθηκε σήμερα στις δημοπρασίες ισπανικών και γαλλικών ομολόγων και οι δύο χώρες κατάφεραν να δανειστούν με χαμηλότερα επιτόκια, λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την υποβάθμιση από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης του αξιόχρεου 9 χωρών της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Ισπανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υποβάθμιση αυτή, η οποία αναμενόταν από τις αγορές, είχε προκαλέσει φόβους για μια αύξηση του κόστους δανεισμού των κρατών αυτών στην αγορά χρέους και για μια νέα επιδείνωση της κρίσης χρέους, η οποία πλήττει την ευρωζώνη από το Δεκέμβριο του 2009

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης