Δυσχέρειες στις συναλλαγές των επαγγελματιών από την υποχρεωτική εξόφληση μέσω τραπέζης για ποσά άνω των 500 ευρώ προβλέπει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, καθώς έγινε αποδέκτης πολλών σχετικών παραπόνων από επαγγελματίες διαφόρων κλάδων.

Η εφαρμογή της διάταξης του υπουργείου Οικονομικών η οποία επιβάλλει, από πρώτη Ιανουαρίου 2014, την εξόφληση όλων των τιμολογίων άνω των 500 ευρώ μέσω τραπέζης έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες που προέρχονται κυρίως από μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες που πολλές φορές είναι υποχρεωμένοι να συναλλάσσονται με τους προμηθευτές τους εκτός ωραρίου λειτουργίας τραπεζών και δεν διαθέτουν τα μέσα τραπεζικής πληρωμής (κάρτες, e-banking, επιταγές). Η δε μετάθεση πληρωμών την επομένη, μόνο αντιπαραθέσεις, ανασφάλεια και τελικά την ακύρωση των συναλλαγών πυροδοτεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επιμελητήριο εκτιμά ότι στην πράξη το υπουργείο Οικονομικών υπονομεύει τις ομαλές συναλλαγές και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και «με παρόμοιες γραφειοκρατικές πρακτικές η αγορά αντί να ανασάνει παθαίνει ασφυξία και ακυρώνεται η πολυπόθητη αναστροφή του αρνητικού κλίματος».

Πηγή: AΠE

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης