ΔΝΤ: «Oι πολίτες πληρώνουν τα λάθη των κυβερνήσεων»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010, 02:32
ΔΝΤ: «Oι πολίτες πληρώνουν τα λάθη των κυβερνήσεων»
Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Dominique Strauss-Kahn, υποστήριξε σήμερα ότι στις χώρες, οι οποίες πλήττονται από την οικονομική κρίση, ο απλός άνθρωπος... «πληρώνει» τα λάθη που διέπραξαν πολλές κυβερνήσεις, επί δεκαετίες.

Με λίγα λόγια… ο «λαός πληρώνει το μάρμαρο»!

«Για τις χώρες αυτές δεν υπάρχει επιλογή. Βρίσκονται στην άκρη του γκρεμού και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προχωρήσουν, παρά να ανατρέξουν σε κάτι που θα είναι βιώσιμο», είπε σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ.

«Είναι πολύ σκληρό για τους ανθρώπους. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει ιδιαίτερα επίπονα μέτρα. Πρόκειται για τη συσσώρευση λαθών, τα οποία διέπραξαν πολλές κυβερνήσεις, επί δεκαετίες και τα οποία σήμερα πληρώνουν οι απλοί άνθρωποι», τόνισε.

Ο κ. Strauss-Kan έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα λέγοντας ότι βρισκόταν «λίγες ημέρες πριν από την πλήρη κατάρρευση», όταν επιτεύχθηκε η συμφωνία για τη χορήγηση βοήθειας ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, από το ΔΝΤ και τους εταίρους της στην ευρωζώνη.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010, 02:34