Η ανάκαμψη ξεκίνησε σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως η ανόρθωση της οικονομίας δεν θα είναι απλή καθώς η κρίση αφήνει βαθιές ουλές που θα έχουν συνέπειες για πολλά χρόνια.
 
Αυτό τονίζει σε σχετικό άρθρο ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ολιβιέ Μπλανσάρ.

Οι απόψεις του οικονομικού συμβούλου και διευθυντή του Τμήματος Μελετών «διοχετεύθηκαν» στον τύπο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εν όψει της δημοσίευσής τους στο περιοδικό Finance and Development.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ανάκαμψη άρχισε. Για να την υποστηρίξουμε, είναι αναγκαία η αποκατάσταση των ισορροπιών, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό των χωρών» επισημαίνει ο Μπλανσάρ.

«Στις κανονικές οικονομικές υφέσεις, όσο καταστρεπτικές και αν είναι για τις επιχειρήσεις και την απασχόληση, τα πράγματα ανακάμπτουν με προβλέψιμο τρόπο», όμως η τρέχουσα παγκόσμια ύφεση απέχει πολύ από το να είναι κανονική» σημειώνει.

«Ο κόσμος δεν βρίσκεται σε μια κοινότοπη ύφεση. Η ανόρθωση της οικονομίας δεν θα είναι απλή. Η κρίση άφησε βαθιές ουλές που θα έχουν συνέπειες, τόσο στην προσφορά όσο και στην ζήτηση για πολλά χρόνια» προειδοποιεί ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος τονίζει ότι για τη διατήρηση της ανάκαμψης οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να εστιάσουν ξανά στις εξαγωγές και η Ασία στις εισαγωγές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης