Με την παγκόσμια οικονομία να συνεχίζει να πραγματοποιεί μετέωρα βήματα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και την επιδημία του Έμπολα να συγκεντρώνει μαύρα σύννεφα πάνω από την Ουάσινγκτον, οι διαδικασίες για τη φετινή Σύνοδο του ΔΝΤ έχουν μπει στην τελική ευθεία.

Την ίδια στιγμή, η έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή λόγω τζιχαντιστών και το «πάγωμα» των σχέσεων Ε.Ε. – Ρωσίας λόγω Ουκρανίας -σε συνδυασμό με τα γεωπολιτικά παιχνίδια ΗΠΑ στη ζώνη «Ασίας-Νότιου Ειρηνικού» σε βάρος της Κίνας- προκαλούν πονοκέφαλο στα ηγετικά στελέχη του ΔΝΤ, που προειδοποιούν για τη ρευστή κατάσταση η οποία διαμορφώνεται στην παγκόσμια οικονομία και μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχει απρόβλεπτες συνέπειες για τις διεθνείς χρηματαγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν πως ιδιαίτερη έμφαση κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου θα δοθεί και στις λεγόμενες… σκιώδεις τράπεζες. Πρόκειται για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως επενδυτικά ή συνταξιοδοτικά ταμεία που ασχολούνται με πολλές κοινές τραπεζικές δραστηριότητες, τα οποία ωστόσο δεν ελέγχονται τόσο αυστηρά όσο οι συμβατικές τράπεζες.

Β.Μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης