Δεν επιμένει σε νέους, αυστηρότερους στόχους το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις και αναγνώρισε ότι σημειώνεται «καλή πρόοδος» στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας.

Ο Ράις δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων πως «oι απόψεις μας δεν έχουν ουσιαστικά αλλάξει από το καλοκαίρι, όταν έγινε η αρχική συμφωνία. Πράγματι δεν ζητούμε οτιδήποτε επιπλέον σε ό,τι αφορά στους συμφωνημένους στόχους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέφερε ότι η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα θα γίνει σύντομα (early return), λέγοντας πως ο ακριβής χρόνος θα ανακοινωθεί μετά το Eurogroup της Δευτέρας.

«Μοιραζόμαστε την άποψη ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιβεβαίωσε πως χθες υπήρξε συνάντηση στις Βρυξέλλες, για να αξιολογηθεί η κατάσταση του ελληνικού προγράμματος και επιβεβαίωσε την παρουσία του Πόλ Τόμσεν σε αυτήν. «Έγινε καλή πρόοδος στις συναντήσεις αυτές» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με την κριτική που δέχεται το ΔΝΤ ότι είναι σκληρό και άτεγκτο, ο εκπρόσωπος του Ταμείου είπε πως δεν είναι δίκαιο να χαρακτηρίζεται σκληρό το ΔΝΤ και να υποστηρίζεται ότι μπλοκάρει το πρόγραμμα.

«Η δουλειά μας είναι να είμαστε αντικειμενικοί και ρεαλιστές. Καλούμαστε να κάνουμε τη δουλειά που μας έχουν αναθέσει να κάνουμε τα μέλη μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης