Οι χώρες οφείλουν πλέον να δώσουν έμφαση στις πολιτικές υποστήριξης της απασχόλησης για τον περιορισμό της ανεργίας, που έχει αυξηθεί πολύ εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Αυτό υποστηρίζει ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος, σε δηλώσεις του στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι η κρίση έχει τελειώσει όσο η ανεργία παραμένει παρούσα. Για αυτό τον λόγο, το ΔΝΤ έχει μια πολύ αυστηρή θέση ως προς αυτό. Όχι μόνο δεν πρέπει να τερματιστούν τα σχέδια υποστήριξης των οικονομικών δραστηριοτήτων, τα περίφημα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης, αλλά η συμβουλή μας είναι ότι αυτά τα μέτρα πρέπει να επικεντρωθούν στην απασχόληση, στις πολιτικές απασχόλησης. Αυτό πρέπει να είναι τώρα το κύριο μέλημα», δήλωσε ο Ντομινίκ Στρος-Καν.

«Η κύρια ανησυχία μου ως προς την καθοδήγηση που μπορούμε σήμερα να δώσουμε ως ΔΝΤ στην παγκόσμια οικονομία είναι η απασχόληση», τόνισε ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος θεωρεί ότι τα μέτρα στήριξης είναι βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα. Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πρέπει να εφαρμοστούν προγράμματα μείωσης των δημοσίων ελλειμμάτων.

«Το δεύτερο μήνυμα, μετά την έμφαση στην απασχόληση, είναι ότι χρειάζεται οι κυβερνήσεις να ανακοινώσουν με ποιον τρόπο θα περιορίσουν το χρέος τους τα επόμενα χρόνια. Όχι να εφαρμόσουν άμεσα μέτρα περιορισμού, είναι πολύ νωρίς, αλλά να ανακοινώσουν τις πολιτικές που θα εφαρμοσθούν αργότερα» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης