«Η Ευρώπη πρέπει να καταπολεμήσει την ανεργία των νέων για να διασφαλίσει τη δημοκρατία, την εμπιστοσύνη και την ανάπτυξη», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ μιλώντας σε εκδήλωση του δημαρχείου σε νέους στο Δουβλίνο.

Με το ένα πέμπτο των νέων να βρίσκονται εκτός εργασίας, η ικανότητα της Ευρώπης να καινοτομεί ίσως πληγεί, η συνοχή της κινδυνεύει και η εμπιστοσύνη στους δημόσιους θεσμούς μπορεί να υπονομευθεί, τόνισε ο Draghi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΕ πρέπει να ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό και να εστιάσει στην προστασία των ανθρώπων περισσότερο παρά στις θέσεις εργασίας, πρέπει επίσης να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στην εκπαίδευση που προετοιμάζει εργαζόμενους για τις μεγάλες οικονομικές αλλαγές, που μπορούν να εκτοπίσουν ολόκληρες βιομηχανίες, τόνισε ο ίδιος.

Έχουμε δει πώς σε διάφορες χώρες η επίδραση της κρίσης έχει μειωθεί δυσανάλογα στους νέους, αφήνοντας μια κληρονομιά από κατεστραμμένες ελπίδες, θυμό και τελικά δυσπιστία στις αξίες της
κοινωνίας και στην ταυτότητα της δημοκρατίας μας, δήλωσε ο Draghi.

Καθώς ένα μεγάλο ποσοστό νέων δεν έχουν κάποιον ρόλο στην κοινωνία, υπάρχει ένας υψηλός κίνδυνος κοινωνικής συνοχής και εμπιστοσύνης στους δημόσιους θεσμούς που υπονομεύονται, πλήττοντας τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανεργία των νέων και η παραγωγικότητα συνδέονται. Όταν οι επιχειρήσεις γίνονται πιο παραγωγικές, είναι πιο πιθανό να απασχολήσουν νέους ανθρώπους.
Και όταν οι νέοι έχουν τέτοιες ευκαιρίες, μπορούν να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους, ενισχύοντας την παραγωγική ανάπτυξη, η οποία μεταξύ άλλων ωφελειών για την κοινωνία, οδηγεί σε υψηλότερους μισθούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης