Δραματική αύξηση των κατασχέσεων στις ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009, 10:08
Δραματική αύξηση των κατασχέσεων στις ΗΠΑ

Χιονοστιβάδα κατασχέσεων κατοικιών χτυπά τις Ηνωμένες Πολιτείες, που παραμένουν παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις στη δίνη της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, τον Μάϊο οι κατασχέσεις σπιτιών σημείωσαν αύξηση 6% σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, σχεδόν 321.500 ιδιοκτησίες βρέθηκαν σε διαδικασία κατάσχεσης, είτε έλαβαν σχετικές ειδοποιήσεις, είτε τέθηκαν σε πλειστηριασμό ή κατασχέθηκαν από τράπεζες.

Η κατάσταση είναι δραματική, καθώς είναι ο τρίτος κατά σειρά μήνας που οι κατασχέσεις σπιτιών ξεπερνούν τις 300.000.

Ουσιαστικά, η κρίση έχει επιφέρει δραματικές αλλαγές στις ΗΠΑ, καθώς ένα στα 398 σπίτια είτε κατασχέθηκε, είτε βρέθηκε προ του κινδύνου κατάσχεσης.

Ανεργία στην ΕΕ

Στη δραματική αύξηση της ανεργίας, αλλά και στις δυσοίωνες προβλέψεις για το επόμενο διάστημα, ακόμη κι αν υπάρξει ανάκαμψη, αναφέρεται μηνιαία έκθεση της Ε.Ε.

Διαπιστώνεται ότι η οικονομία αντιμετωπίζει δυσκολίες, ενώ χαρακτηρίζεται ανησυχητική η κατάσταση με το χρέος και το δημόσιο έλλειμμα.

Στο μεταξύ, θετικό ισοζύγιο στην απασχόληση το Μάιο, όπως τον Απρίλιο, σε μικρότερη όμως κλίμακα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Απασχόλησης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009, 10:08