Η EasyJet είπε ότι δεν θα αποφασίσει εάν θα μεταφέρει σε άλλη χώρα τα κεντρικά της γραφεία μέχρις ότου γίνει σαφής η νέα σχέση της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ύστερα από αναφορές σήμερα ότι η διευθύνουσα σύμβουλός της άφησε να εννοηθεί πως μια μετεγκατάσταση εκτός Ηνωμένου Βασιλείου είναι σχεδόν αναπόφευκτη.

Εκπρόσωπος της βρετανικής αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους, απαντώντας σε ρεπορτάζ του Sky News, το οποίο ανέφερε επίσης ότι η ΕasyJet είχε ξεκινήσει συνομιλίες με τις αεροπορικές ρυθμιστικές αρχές των κρατών-μελών της Ε.Ε. για τη μετεγκατάσταση των κεντρικών της γραφείων, δήλωσε ότι η EasyJet θέλει να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ρεπορτάζ του Sky News ανέφερε ότι διευθύνουσα σύμβουλος Κάρολιν ΜακΚόλ κατά τη διάρκεια ιδιωτικών συναντήσεων αυτή την εβδομάδα άφησε να εννοηθεί ότι η εταιρία θα χρειαστεί να μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία μετά την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit.

«Για θέματα που αφορούν την νομική οντότητα, ή άλλα διαρθρωτικά ζητήματα, δεν χρειάζεται να λάβουμε αυτές τις αποφάσεις… έως ότου γνωρίζουμε ποια θα είναι η έκβαση των συνομιλιών (Βρετανίας-Ε.Ε.)» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η ΜακΚόλ δήλωσε την Τρίτη στο Reuters ότι η εταιρία είχε επισπεύσει τις συνομιλίες για απόκτηση πιστοποιητικού αερομεταφορέα (AOC) σε διαφορετική χώρα της Ε.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόκτηση πιστοποιητικού αερομεταφορέα από άλλη χώρα της Ε.Ε. θα δώσει τη δυνατότητα στην ΕasyJet να συνεχίσει να πετά στην Ευρώπη ενώ θα έχει συμπληρωματική ισχύ προς το βρετανικό πιστοποιητικό που επιτρέπει στην εταιρία να πετά στη Βρετανία.

Πηγή του γερμανικού κλάδου αερομεταφορών δήλωσε ότι θα η easyJet θα ήταν καλοδεχούμενη εάν ήθελε να αποκτήσει ένα τέτοιο πιστοποιητικό στη Γερμανία, αλλά ότι η εταιρία θα έπρεπε να επενδύσει στη Γερμανία και ενδεχομένως να μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία από το Λούτον.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης