Ε.Ε.: Προνομιακό καθεστώς για τη Μιανμάρ

Ε.Ε.: Προνομιακό καθεστώς για τη Μιανμάρ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να παραχωρήσει προνομιακή πρόσβαση στη Μιανμάρ σε ό,τι αφορά στις εισαγωγές της στα κράτη-μέλη της κοινής αγοράς, μετά τη διεθνή αναγνώριση της προόδου που έχει επιτευχθεί στη χώρα και στον τομέα της εργατικής νομοθεσίας.

Την Τετάρτη, ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO) αποφάσισε να άρει τους περιορισμούς που επέβαλε στη Μιανμάρ για πάνω από μια δεκαετία, έπειτα από την επικύρωση ενός νέου νόμου για τα συνδικάτα και την δέσμευση των Αρχών της χώρας να τερματίσουν την καταναγκαστική εργασία ως το 2015.

«Η Ε.Ε. αναγνωρίζει πλήρως τη σημασία της έκθεσης του ILO και τη θεωρεί ένα θετικό βήμα στη διαδικασία αποκατάστασης της προνομιακής πρόσβασης των προϊόντων της Μιανμάρ στην ευρωπαϊκή αγορά», επισημαίνουν σε κοινή τους ανακοίνωσή ο αρμόδιος επίτροπος της Ε.Ε. για το Εμπόριο και η Ύπατη εκπρόσωπος της για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ).

Νωρίτερα, η Ε.Ε. είχε προχωρήσει σε «χαλάρωση» των περισσότερων κυρώσεων σε βάρος της ασιατικής χώρας, επιβραβεύοντας με αυτό τον τρόπο μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν από τη μεταβατική κυβέρνηση του προέδρου, Thein Sein.

Διαβάστε επίσης:
Μιανμάρ: «Back to business» για την Coca-Cola, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012, 08:49
Ιστορικό ταξίδι στην Ευρώπη, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012, 01:32

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012, 02:26