Για το πρώτο τετράμηνο του έτους ο ΕΦΚΑ παρουσιάζει πλεόνασμα 112,33 εκατ. ευρώ, έναντι του προβλεπόμενου ταμειακού ελλείμματος 234 εκατ. ευρώ για το ίδιο διάστημα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας και τα στοιχεία εκτέλεσής του ο προϋπολογισμός του ΕΦΚΑ εμφανίστηκε πλεονασματικός άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλεόνασμα, όπως αναφέρουν τα στοιχεία προκύπτει μετά και την απόδοση στον ΕΟΠΥΥ, το ΕΤΕΑΕΠ, τον ΟΑΕΔ και το ΑΚΑΓΕ, του συνόλου των εσόδων που εισπράχθηκαν για λογαριασμό τους από τον ΕΦΚΑ.

Το υπουργείο αναφέρει ότι καμία προπληρωμή εργοδοτικών εισφορών του Δημοσίου προς τον ΕΦΚΑ δεν έχει γίνει το τετράμηνο Ιανουαρίου- Απριλίου 2017.

Το Δημόσιο ως εργοδότης, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ, κατέβαλε στο ταμείο για τους δημοσίους υπαλλήλους της κεντρικής διοίκησης που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ από 1/1/2017, το ποσό των 84,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τη συνολική ετήσια υποχρέωση να αντιστοιχεί σε 340 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία για τις εργοδοτικές εισφορές του Δημοσίου θα αποτυπωθούν στο μηνιαίο Δελτίο Εκτέλεσης Κρατικού Προϋπολογισμού του Μαΐου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης